Rex

Rex
Rex

Rex is een kruising Labrador/Rottweiler, geboren in mei 2017. Hij is een gevoelige hond die zijn onzekerheid een beetje maskeert door zich te gedragen als een grote pup. Rex hangt graag de clown uit, zeker als hij iets spannend vindt: Doldwaas 'pikt' hij een voorwerp en gaat er op een afstandje mee lopen klieren. Als hij eenmaal het vertrouwen heeft, komt hij dichterbij en heeft hij het liefst dat je meegaat in zijn grappen en grollen. Rex is een actieve hond en hij is het liefst de hele dag buiten en in beweging. Hij wurmt zich ook wel eens op schoot voor een knuffel. Wanneer hij weinig ruimte heeft, toont hij vaak angst. Hem op zo'n moment ruimte geven door een paar stappen achteruit te doen en hem vervolgens bij je roepen om een snoepje te geven, werkt nog het beste; Rex is gek op lekker voer, dus dit is een goede manier om hem vertrouwen te geven.
Andere honden vindt Rex spannend. Ook hier geldt weer dat hij de ruimte moet hebben om te ervaren dat de ander niets kwaads in de zin heeft. Het huis delen met een soortgenoot verliep niet zo succesvol.
Rex is gewend ongeveer 1 tot 2 uur per dag alleen thuis te zijn; dit uitbouwen naar meer uur is mogelijk. Hij kan goed mee in de auto.
Voor Rex zoeken wij een rustig gezin zonder kleine kinderen. Rex is wel vriendelijk voor kinderen, maar in zijn activiteit loopt hij hen snel omver. De nieuwe eigenaren moeten houden van verre wandelingen. Andere gezamenlijke activiteiten, zoals een hondensport, zal Rex ook vast wel kunnen waarderen.
Alleen telefonische reacties op 0345 650016

Ras: 
labrador rotweiler
Sexe: 
M
Leeftijd: 
volwassen
Kleur: 
zwart wit
Koppel: 
nee
Kan bij andere honden: 
onbekend
Kan bij katten: 
nee
Kan bij kleine kinderen: 
nee
Kan bij grote kinderen: 
nee
Kan alleen thuis zijn: 
ja
Kan mee in de auto: 
ja
Ontwerp en realisatie: Aemotion.com