Gift Darius

Donderdag 5 april jl. was het een bijzondere dag voor het asiel Leerdam, het bestuur van stichting Darius wilde ons een cheque overhandigen.

De opbrengsten van het Blues Festival vielen wat tegen door verschillende omstandigheden. Ondanks de tegenvallende resultaten uit het festival wilden zij wat voor het asiel betekenen in de vorm van een gift/donatie!

Dit was voor ons natuurlijk een grote verassing en wij wilden hier met het personeel, het bestuur van het asiel en het bestuur van Darius tijd en aandacht aan besteden en van het overhandigen van de cheque een officieel, feestelijk moment maken.

In december werden wij benaderd door het bestuur van Darius, zij vertelden ons dat zij een donatie wilden doen aan het asiel. Dit is geweldig en heel welkom. We mochten toen de hekken rondom het asiel al laten repareren en wellicht zouden we van het restant een afdak voor de honden kunnen maken, zodat ze lekker droog zitten als het regent. Dat gaan we nu niet meer doen, zoals iedereen weet vertrekken wij van de huidige locatie en zijn we hard op zoek naar wat anders samen met de gemeente.

Toen wij de cheque van Darius zagen, werden wij stil, volgens ons was er iets mis gegaan, een nul teveel?? Wij zijn ontzettend blij en dankbaar met dit bedrag 25.000 euro!! Wij kunnen dit geld heel goed gebruiken bij de bouw van ons nieuwe asiel. Als wij de invulling van de gift weten dan zullen wij hier natuurlijk de nodige aandacht aan besteden.

Deze donatie van Darius is voor het asiel ook belangrijk om vertrouwen te geven aan betrokkenen van het asiel. Wij hebben nu een aanzienlijk bedrag gekregen, het startpunt is er! Bovendien; ‘Goed voorbeeld doet volgen’!

We zijn momenteel samen met de gemeente in gesprek om deze verandering te verwezenlijken, onderzoeken wat opties zijn voor locaties is een eerste prioriteit en wat de gemeente en het asiel betreft het liefst in of dicht in de buurt van Leerdam zodat alle betrokken vrijwilligers het asiel niet kwijt hoeven te raken. Zodra dit gelukt is gaan we weer verder.

Het voortbestaan van het asiel Leerdam is in ieder geval een gemeenschappelijk belang, daar zijn het asiel en de gemeente het over eens! Wethouder Taal heeft dit nog extra benadrukt tijdens onze gesprekken.

Nogmaals; Mensen van Darius, Bedankt!

Gift Darius
Gift Darius
Gift Darius
Ontwerp en realisatie: Aemotion.com