Bincky

Bincky
Bincky

Je zal maar als bange Rottweilerpup vanuit het buitenland naar Nederland worden gehaald. En dan ook nog eens afgestaan worden aan het asiel. Bincky had deze pech en hij heeft het er heel moeilijk mee gehad. Bang voor geluiden op straat, bang voor vreemden die hun hand naar hem uitsteken. Op sommige momenten zou Bincky graag willen dat hij onzichtbaar was. Bincky is het type Rottweiler dat tijd nodig heeft om het vertrouwen van zijn eigenaren te winnen. Vooral bij mannen kost het wat overredingskracht (lees; heel veel snoepjes) om hem uit zijn schulp te doen kruipen.
Op straat loopt Bincky keurig aan de lijn. Als hij een andere hond ziet, wil hij er meestal dolenthousiast op af. Hij gaat prima om met teven en gecastreerde reuen. Intacte reuen vindt hij soms wat minder leuk.
Bincky is geen geschikte hond voor een drukke omgeving: als hij zich in het nauw gedreven voelt, kan hij van zich afbijten. Ook vertrouwt hij mensen niet bij zijn voerbak en soms niet bij zijn speeltjes. Wij zoeken dus ervaren Rottweiler-kenners voor Bincky, die de positieve training met hem voortzetten die wij hier in het asiel met hem gestart zijn. Bincky is goed te trainen met brokjes en wil heel graag dingen goed doen voor zijn geleiders. Wantrouwig zal hij waarschijnlijk altijd wel blijven, zeker voor vreemden, maar wij gunnen hem een kans om in een nieuwe omgeving te laten zien hoe lief en gezellig hij ook kan zijn.

Alleen telefonische reacties. Telefoonnummer 0345-650016 tussen 14.00 en 17.00.

Ras: 
Rottweiler
Leeftijd: 
volwassen
Kan bij andere honden: 
nee
Kan bij katten: 
nee
Kan bij kleine kinderen: 
nee
Kan bij grote kinderen: 
onbekend
Kan alleen thuis zijn: 
ja
Kan mee in de auto: 
ja
Video: 
Ontwerp en realisatie: Aemotion.com